(Ez egy tervezet)

 

A szó a visszaadott, el nem kelt újságokat jelenti, tágabb értelemben azt, amire már nincs szükség. Ebbe a fogalomkörbe vonhatók azok az emberek, akiket a jelen mainstream politikai viselkedésmód lerúg, akikre szerintük nincs szükség. A Remittenda az a tér, ahol a lerúgott emberek fölhozásáért dolgozó szervezetek, emberek találkozhatnak a megoldás érdekében. A Remittenda civil gazdája egy szociális munkát végző alapítvány. A Remittenda a progresszív periodikák remittendáját is megmenti a zúzdától, és az egyes lappéldányokért adott pénzt adománykasszában az alapítványnak juttatja. A Remittendába a progresszív lapok egyébként zúzdába menő visszpéldányait várjuk, a betérők a lappéldányokért adott összeggel az alapítvány munkáját segítik, közvetve (de olykor közvetlenül) az általa patronáltakat. Az el nem fogyott lappéldányokat az alapítvány az adományútjain szétosztja azok között, akiknek kell a betű, de nem jutnak hozzá.

A Remittenda az együttgondolkodás színtere, ahol az alapítvány önkénteseinek köre a továbblépésen tud gondolkodni, de ahol az adományutak is szerveződnek.

A környéken lakók itt kiélhetik a jobbításra való vágyukat, akár eseti segítséget adnának („alamizsna”), akár a rendszerszerű változtatás, jobbítás a céljuk. Beszéljük meg! A Remittenda olyan közösségi tér, ahol mindig van, akivel akár vitatkozz, akár együtt tégy a jobbításért.

A Remittenda szociális csomagpont: az alapítvány révén eljuttatni szánt adományok leadó-, fölvevőhelye.